Chocolate Dreams

Ni var många som undrade över receptet på efterrätten som jag la upp i förra veckan. Och här mina damer och herrar har ni det! Om det är otydligt fyllde vi alltså chokladrören med chokladmoussen och toppade sen med hallon och blåbär.

Tvåfärgade chokladrör

Till 8-10 rör:
- 100g vit choklad
- 100g mörk choklad (70%)

Redskap:
- overheadfilm, palett eller stekspade, tejp

Gör såhär:
Klipp till overheadfilmen i ark om 6 x 15 cm. Finhacka chokladsorterna och lägg i var sin skål.
Smält försiktigt i mikrovågsugn. Mörk choklad får inte överstiga 48 grader och vit choklad 40 grader.
Ringla vit choklad i ett snett rutmönster över arket och låt chokladen stela något. Ringla därefter över den mörka chokladen. Det får inte vara för tunt lager.
Bred nu över den mörka chokladen lätt med en ex. stekspade. Vik sedan ihop plastfilmen till ett rör. Låt kanten överlappa lite och fäst försiktigt ihop med en tejpbit. Ställ dem på ett fat och ställ in i frysen 5-10 min. Ta ut och dra försiktigt bort tejpen och plastfilmen.



 
Vit chokladmousse:

Till 4 portioner:
200 g vit choklad
1 äggula
3 dl vispgrädde

Gör såhär:
Börja med att hacka chokladen fint och smält den över vattenbad. Ställ åt sidan och låt svalna helt. Separera äggulan från vitan och vispa upp gulan lätt. Vispa grädden tills mjuka toppar bildad, vispa den inte allt för hård, då kan moussen lätt bli grynig. Blanda ner äggulan och den smälta chokladen ,lite i taget, rör konstant. Tillsätt sedan chokladsmeten i grädden och blanda allt noga. Låt stelna i kylen minst två timmar.

1 kommentar: